torsdag 13 december 2007

Body Pump & Body Jam

Igår var det dags att testa lite nya saker. Jag har ju lovat mig att träna minst fyra "nya" saker den här månaden för att få lite variation. jag har en tendens att fastna i saker och de senaste träningsåren har mest bestått av löpning, spinning, krattag (Fysikens variant av BP) och styrketräning. Jag trivs ju i och för sig med det, men ibland kan det vara bra att vidga sina vyer lite. Egentligen skulle jag nog vilja få in lite mer av annan träning, typ box och kanske lite dansaerobic, men det finns liksom inte tid till det.. Jag får ju knappt plats med alla löpning/spinning, kraftag/styrkepass som jag vill..

Men men, igår var det iallafall dags! Body Pump kan väl i och för sig inte klassas som nåt nytt eftersom det är så likt krafttag. Men det är iallafall lite annorlunda. Tyvärr. Jag gillar det inte alls. För många år sedan när jag bodde hemma i Arvika gick jag jättemycket på BP. Så mycket att jag tröttnade och slutade. Men så för några år sedan tvingade jag mig att gå på ett krafttagspass och gillade det igen. Jag tycker att det är jättebra träning och jag är helt slut efter passen eftersom jag alltid tvingar mig att lägga på max så att jag nästan inte orkar på slutet. Men efter gårdagens BP var jag inte alls trött. Visst jag körde lite lättare än vad jag brukar eftersom jag inte visste hur jobbigt det skulle vara, men det var inte mycket som skilde, nåt halvkilo här och där.. Det var kanske lite jobbigt i slutet på låtarna, men inte som på krafttag. Och efter passet kändes det knappt att jag tränat. Eller det kanske var att ta i, men jag var iallafall inte på långa vägar så trött som jag är efter ett krafttagspass!

Så det blev lite dans i form av Body Jam också. (Jag skulle aldrig orka med nåt pass efter ett krafttagspass!) Det var iallafall helt nytt. Jag tränade ju mycket dansaerobic förr i tiden, men just BJ var något nytt. Och det var skitsvårt! Jag är ju så sjukt stel och kass på att dansa, iallafall den här typen av dans. Här var det verkligen värsta movesen! Jag kan inte koordinera armar och ben och höfter och allt samtidigt. Usch vad jag var dålig. Vissa låtar gick i och för sig bättre än andra, men det var ändå för svårt för att jag skulle tycka att det var kul. Om man har tålamod, vilket inte jag har, och går ofta så kan det säkert bli både kul och jobbigt. Men igår var det mest segt. Och när man inte kan tar man ju inte ut rörelserna och då blir det ju inte det minsta jobbigt.. Kanske kan ge det en chans till någon gång i framtiden, men tillsvidare håller jag mig nog till sånt jag kan och tycker är kul och givande. Men ett dansaerobicpass kan det nog bli när jag åker hem till jul! Om de har kvar sånt nu för tiden vill säga..

Inga kommentarer: