söndag 26 oktober 2014

Träningen sedan sist

Den här bloggen hamnar längre och längre ner på prioriteringslistan märker jag. Men det är helt ok, jag använder den ju (nästan) bara som en form av dagbok ändå. Och just nu finns mindre tid till dagboksskrivande helt enkelt.Men vad har hänt sedan sist. Mest har jag jobbat. Men jag har även yogat, styrketränat och sprungit diverse pass. Yoga varje dag, men som längst 17min. Styrka på gymmet innan jobbet i fredags. Och igår blev det fartlek en bit på väg mot lördagsjobbet. Ett bra pass där jag hade både flyt och helt ok fart. Och lätt kändes det. Äntligen.

Idag blev det uppstigning före fem (Egentligen sex då, men fem låter mer hardcore och det var faktiskt det som stod på mobilen som ju ställer om sig själv.) så innan jag gav mig ut på långpass strax efter halv nio hade jag både hunnit koka och äta tomtegröt, städat badrummen, druckit tre koppar kaffe och anmält mig till lottningen inför nästa års Berlinmara.
Själva passet var bra. Knappt 18km i sakta mak men med bra känsla i kroppen. Bortsett från massa träningsvärk i baksidorna efter styrkan i fredags. Det var lite varmare än det varit det senaste och ibland kikade till och med solen fram.

Jag är överlag väldigt nöjd med mina senaste tre träningsveckor. Jag har börjat (om) väldigt lugnt och sansat och successivt stegrat upp mängden. Två lätta veckor med dryga 3 respektive 4 mil och nu en medelhård på drygt 5mil. Nästa blir tuff med 6-7mil. Sedan är det lätt vecka igen och så småningom kommer successivt kommer mängden ökas upp för att hållas rätt hög ett tag innan det blir dags att jobba upp lite snabbhet framåt vårkanten. Men dit är det långt. En sak i taget som Alfons pappa brukar säga. Nu ska jag äta choklad.

Inga kommentarer: