torsdag 16 oktober 2014

En hel hög med bra pass

Som vanligt går tiden alldeles för snabbt och jag hinner inte riktigt med. Träna hamnar dock högt upp på priolistan (i alla fall nu när motivationen är stor som bara den) så det hinner jag (nästan) alltid. Sedan sist har jag hunnit avverka fyra korta (10-20min) yogapass, ett jättetidigt styrkepass och två springturer. En fartlek och en morgonjogg. Även denna vecka är lätt så förhållandevis lite löpning.

Fartleken i måndags var en positiv överaskning. Jag brukar uppleva att benen är heldöda efter en jobbdag, men inte denna gång. Visserligen satt jag ner mer än vanligt så jag inte var ute i butiken så mycket. Så när det var dags att kliva av tunnelbanan för att springa sista milen hem kände jag mig riktigt pepp. Med nya skor (Adidas Adios Boost) som mycket väl kan visa sig bli nya favoriter var det helt ok fart på benen under fartökningarna. Denna gång blev det helt fri och ostyrd lek med farten i 4km. 4km är ju inte så mycket, men nu är det lätt vecka och omstart och då är det tillräckligt. Med upp och nedjogg blev det nästan 10km att stoppa in på springkontot.I tisdags morse var jag på gymmet redan när det öppnade vid halv sju. Mycket nöjd över mitt nya disciplinerade jag. Eftersom jag började jobba först 10:45 (har fått nytt schema och har lite varierade jobbtider) hann jag med såväl att köra en massa benböj samt ett par bålövningar som att lämna Sixten på förskolan och därefter promenera en liten omväg så att Ester skulle somna samt dricka en kopp kaffe hemma innan det blev dags att åka mot jobbet. Älskar känslan av effektivitet.

I morse började jag däremot väldigt tidigt så halv sex gav jag mig av genom skogen hem till grannkollegan. Tillsammans sprang vi sedan genom morgonen en bit på väg mot jobbet. Vi hade dock inte tid till att springa hela vägen så det blev tunnelbanan sista biten även denna gång. Vår vana trogen kom det även lite regn. Det är numera standard på våra morgonturer.

Nu har jag fyra lediga dagar framför mig och det känns så fruktansvärt skönt. Jag behöver verkligen lite ledighet känner jag. Tid att umgås med min familj och förhoppningsvis få sova ikapp lite. Greja lite utomhus för sista gången i år och fundera lite över kommande julklappsköp. Jag ska nämligen försöka vara ute i god tid i år. Sprida ut inköpen lite. Träna lite ska jag också göra. 1-2 springpass ytterligare beroende på längd samt ett styrkepass och såklart de dagliga små yogapassen. Det är planen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som en bra plan. Och härligt när man har flyt i träningen och motivationen. :-)

De där kortare yogapassen skulle jag behöva bli bättre på..! :-)

Kram M