lördag 6 september 2014

Tjejmilen?

Idag är det meningen att jag ska springa Tjejmilen för Plan och kampanjen #förhenne. Men jag har ännu inte riktigt bestämt mig. Igår vaknade jag nämligen snorig, nysig och  täppt och den korta och lätta fartleken jag körde på väg till jobbet indikerade att något inte är helt som det ska. Något förhöjd puls och väldigt seg kropp. Känslan från i tisdags var spårlöst borta. Även idag har jag vaknat med fel känsla, inte särskilt snorig, men däremot har jag huvudvärk och känner mig lite underlig. Men jag tror att jag ska göra ett försök. Åka bort och hämta ut min nummerlapp och förhoppningsvis starta. Känns det dålig bryter jag alternativt tar det väldigt lugnt. Känns det bra kör jag nog på, men jag har inga större förhoppningar om att varken orka maxa eller komma i mål på någon supertid. Vi får se.
Hur som helst känns det helt rätt att springa för Plan och för kampen mot barnäktenskap. Jag lever i ett ojämnställt land, men det är oändligt mycket bättre än på andra håll i världen. För barns rätt att vara barn, för flickors rättigheter och för en önskan om att jämställdheten, på alla plan, tagit ett skutt framåt innan jag dör. Därför springer jag (förhoppnignsvis) idag.

3 kommentarer:

Ida sa...

Lycka till om du bestämmer dig för att springa! :)

Unknown sa...

du gjorde det så bra! jag var med et år på Tjejmilen ej helt frisk, usch, det var inte kul... kom i mål på 54 min och ångrade att jag startade, otäckt hög puls osv.

Ingmarie sa...

Mycket därför jag sprang. :-) Var du med? Krya på dig om du fortfarande mår skrot.