söndag 14 september 2014

Ett litet dilemma

Om två veckor kommer jag (med allra största sannolikhet) att befinna mig i Berlin. Martin hade ju turen att få en plats på Berlin Marathon. Själv hade jag ju mindre tur med det där, men vi tänkte att det säkert går att få tag på en startplats ändå. Så Martin betalade sin plats och vi bokade flyg och hotell. Och mycket riktigt har jag ett startbevis om jag vill. Problemet är dock att det på detta står att nummerlappen måste hämtas ut personligen och med ID. Så där föll ju allt. Därav mitt lilla dilemma.

Ska jag ladda upp som vanligt inför en mara och hoppas på att det går att få ut nummerlappen ändå? Hoppas på att de inte är så noga alternativt om det skulle gå att låna personens pass och Martin försöker hämta ut i mitt/hennes ställe? Fast det känns inget vidare, jag gillar inte att bryta mot så strikta regler. Är det någon som har erfarenhet av hur noggranna de är med att kolla legitimation när det står att detta krävs? Det känns ganska tråkigt att ha förberett mig så bra jag kunnat och sedan inte få springa.

Ska jag istället strunta i att ladda och förbereda mig och ta loppet som en bonus om jag verkligen skulle lyckas få ut nummerlappen? Det känns ju också lite tråkigt, även om jag visserligen inte tror att jag skulle springa extremt mycket bättre om jag förberett mig enligt regelboken.

Det skulle verkligen vara så roligt att få möjlighet att springa i Berlin. Även om formen verkligen inte är vad jag hade räknat med skulle jag verkligen vilja få känna hur "alla gator lutar nedför", hur snabb banan är samt det stora publikstödet som jag hört så mycket om. Det är ju inte alls säkert att jag/vi lyckas få platser nästa år och även om vi skulle få det är det inte alls säkert att vi kommer ha möjlighet till barnvakt och/eller råd att åka.

Ska jag bara strunta i både laddning och nummerlappsuthämtningsförsök och se resan som en chans att få se Berlin, sova (ut) på hotell, umgås bara vi två och supporta Martin? Hjälp mig!

Nu ska jag gå och rösta rosa. För att mina barn ska få växa upp och bli dem de verkligen vill vara och inte något som samhället förväntar sig av dem. För att Ester ska slippa sexuella trakasserier och att ses som ett objekt. För att Sixten ska få fortsätta bära klänning och ha målade naglar så länge han vill. För feminism och antirasism. För allas lika värde.

7 kommentarer:

Elin sa...

Nu har jag bara sprungit halvmaran i Berlin men där är det väldigt strikt. Sambon glömde leg på hotellet i våras men efter att ha hamnat hos rätt person vid informationen (vid ordinarie uthämtning blev det bryskt nej) fick han ut sin efter att jag intygat att han var han.

anneliten sa...

Jag tror inte jag förstår riktigt. Varför kan du inte hämta ut nummerlappen?

Löpning & Livet sa...

Anneliten: jag har ingen egen plats men kan få köpa en kompis plats. Dock står det på startbeviset att nrlapp måste hämtas ut personligen ihop med ID. Därav svårigheten :)

Snorkkis sa...

Nej vad dumt. Och tyskar är kanske inte de lättaste att lirka med... Hoppas det löser sig på nåt mirakulöst sätt!

Karin FitnessochHälsa sa...

Jag skulle nog försöka hämta ut den, men som Snorkkis säger kan det ju bli problem eftersom det är tyskar du ska ha att göra med. Hoppas det löser sig!

Ingmarie sa...

Och jag antar man inte får byta namn mot avgift?

izabell sa...

ÅÅÅ berlin marathon jag är väldigt Avensjuk :)