lördag 19 april 2014

Testpass nummer tre

Det går framåt med min löpning. Sakta men säkert närmar jag mig fornstora toppformsdagar. Snabbheten byggs på undan för undan. Uthålligheten upplever jag inte ha försämrats så extremt mycket. Om vi inte talar om fartuthållighet, det är en helt annan grej.

Idag rev jag av mitt tredje testpass efter Esters intåg i familjen. Det första kan du läsa om här och det andra har jag skrivit om härIdag var det dags för 6x400m med 1min ståvila efter. Målet var att springa minst en intervall under 1:30 och det lyckades jag med redan under första intervallen. Det gav självförtroende och jag betade av fyra av sex under 1:30 faktiskt. Bra jobbat kroppen.Jag hade Martin med mig som sällskap vilket, även om vi inte springer ihop, ger inspiration. Eftersom det händer så sällan nu förtiden gav det även passet en mysighetskänsla. Vilket kanske inte varit fallet om jag sprungit själv. Vi sprang ihop dryga 3km uppjogg och ett varv med stegringslopp senare var det dags. Första på 1:28. Bra kontroll hela vägen. Andra gick på 1:30. Lite sämre känsla. Tredje betade jag av på 1:28 och det var skönt att vara halvvägs igenom. Fjärde sprangs på 1:29 vilket var bättre än jag trott då jag började bli lite trött. Femte och näst sista blev den enda över 1:30 då den landade på 1:31. Bara en kvar och jag försökte fokusera stenhårt på tekniken. Ökade något mot slutet för att avsluta på topp och stannade klockan på 1:28. Ger mig en klapp på axeln och tar med mig detta in i kommande träning. Målet för nästa testpass är att springa någon intervall ner mot 1:26-1:25.

6 kommentarer:

Suzan sa...

Bra jobbat! O jag som knappt har hunnit skymta bloggvärlden på ett tag nu passar också på att säga GRATTIS till Ester! =)

Emma sa...

Vilket skönt formbesked. Härligt att läsa att du är på väg tillbaka till löpformen och känslan du hade innan graviditeten.

Min väg kan snart påbörjas. Jag längtar;)

anneliten sa...

Härligt! Känslan är så skön när intervaller går som de ska. Med det går ju inte bra av sig självt - så bra jobbat :-)

Rund är också en form! sa...

Grymt bra jobbat! Du är verkligen på g. :-)
Kram M

Jonna sa...

så kul! funderar på att ta med mig löpgruppen på intervaller på bana på onsdag ;)

Lisa sa...

Bra sprunget!! Du är snabb du. :-)