måndag 28 april 2014

Kort långpass med fartökning

Efter en helg som förvisso innehållit en del trevligheter, men även obefintlig tid till vila, var jag helt slut igår. Tanken var från början att jag skulle få till ett av de sista riktigt långa långpassen innan Stockholm Marathon, men den tanken reviderades redan på morgonen då jag vaknade tröttare än när jag gick och la mig. Passet fick skjutas på och det var inte för än på kvällen jag äntligen kunde ge mig av. Inte på något långt långpass, men väl på ett kort med fartökning. Två stycken till och med. Fartökningar alltså, inte långpass.

Den reviderade planen sa runt 20km med 2 fartökningar på 4km. Den första efter 4km och den andra efter 12km. Exakt så blev det med undantag av att rundan bara blev 19,2km men det går ju att leva med.

De första kilometrarna kändes det väldigt segt och stelt vilket jag ofta tycker det gör när jag inte sprungit dagen innan. Men någonstans runt kilometer tre kom jag igång och den första fartökningen mellan 4 och 8km kändes riktigt bra. Det var inte fråga om någon tokrusning utan bara en liten höjning av tempot vilket just igår med rådande dagsform betydde runt 5 min/km. Strax under i denna fartökning. De lugna kilometrarna mellan 8 och 12km flöt på snabbt och sedan var det dags för andra fartökningen. Nu började jag tydligen bli lite trött för det gick inte riktigt lika lätt vilket också visade sig på farten som hamnade strax över 5 min/km.

Sista biten hem var rätt seg och vänsterfoten där jag till och från har problem med något slags nervinklämning i framfoten började knorra rejält. Ofta brukar det hjälpa när jag stannar, tar av mig skon och liksom "knäcker" rätt tår och framfot, men igår hjälpte det inte nåt särskilt. Vad jag har förstått är det inte farligt med nervinklämningar, men det är verkligen inte skönt. Så jag hoppas att det håller sig borta ett tag nu.

2 kommentarer:

Jonna sa...

jag är förkyld IGEN... blir så springsugen... även om dina pass låter hemskt jobbiga också..!

Johanna sa...

Imponerande av dig, att dra av det där passet trots tröttma innan :-) hoppas foten sköter sig bättre nu!