lördag 11 juli 2015

Ett misslyckat intervallpass

Jag springer på men någon vidare form kan jag inte påstå att jag hittat. Men så är det ju sommar också. Min sämsta springtid med allergi och astma. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att hela min första semestervecka har regnat bort, men just i springsammanhang ska jag inte klaga. Fast igår hjälpte det inte alls.

Jag lyckades tajma in springet mellan två störtskurar vilket var en himla bra tajming, men å andra sidan började solen skina och det blev lite som en ångbastu. Inte mitt bästa springväder. Men men.

Uppjoggen kändes ändå riktigt bra. Benen kändes pigga och även mentalt kände jag mig laddad för att köra 5-6 tusingar på bana. Men det gick så himla dåligt.Första intervallen gick visserligen helt ok och även den andra blev, om än något i underkant, godkänt sett till tid. Men känslan. Matt och syrig och famförallt flåsig. Andningen blev pipig och pulsen ville inte gå ner under vilan. Under 66% gick den aldrig trots 2min ståvila. Avvägde att avbryta redan efter andra men tänkte att jag kör en till. Den gick ännu sämre och nu var jag redo att bryta. Fast så tänkte jag att fyra stycken ändå är ett mer ett helt pass och att jag kan köra igenom i lite lugnare tempo och endast fokusera på teknik och flyt. Så jag gjorde en fjärde. Som gav mig syriga ben redan efter ett halvt varv, trots lägre fart. Kämpade mig igenom men mycket mer var det inte. Kass fart och så dålig känsla.Tog en alldeles för kort nedjogg på 1,3km, men jag vile bara hem. Så himla tråkigt. Men nästa gång kanske det går bättre. Bita ihop och kämpa på är ju det en får göra. Tids nog släpper det. Med bättre nattsömn och lite mindre mental stress i tillvaron.

3 kommentarer:

Åsa sa...

Pollen och Astma. Utan tvekan de som stört mina senaste somrar. Tills jag fann en sjuksysters som sa "Du ska leva med de där resten av ditt liv" och hon hittade rätt hjälpmedel. Äntligen kan även jag njuta av träningar, lopp och semester.

Ge dig inte, de finns medikament för alla! Alla ska få njuta!

(Vet inte din bakgrund, men kände igen mig i känslan)

Anonym sa...

Tråkigt när det är så där men plötsligt vänder det! Borde ju vara en idealsommar för alla pollenallergiker så det är nog snarare sömnbrist och stress som spelar dig ett spratt. Vila duktigt!

Löpning & Livet sa...

Åsa: Jo, jag ska nog begära att få göra ny spirometri och kanske ändra medicineringen. Tycker att det varit bättre sedan mitt äldsta barn föddes 2011, men i år har det verkligen blivit sämre igen.

Anonym: Absolut är det också en del i det hela.