tisdag 7 juli 2015

Styrkepass med fokus knäböj

Vårt MiniSats har varit stängt för renovering i en och en halv månad men nu är det öppet igen till allas stora glädje. Ja inte för att vi skulle ha hunnit varit där jättemånga gånger under denna tid, men ändå. Nu är vi lediga och så länge vi är hemma passar detta bra dom dagens utflykt dagar med sämre väder. Så nu på förmiddagen gick vi dit, de två små och jag.

Det var glada miner över den utökade ytan men samma välkända leksaker. Jag kunde med gott samvete gå ner i styrkegymmet och genomföra mitt knäböjspass. Ett pass som ändå gick väldigt bra. Jag är inte särskilt stark i knäböj nuförtiden, men nu ska jag ändra på det tänkte jag. Och verkligen börja från grunden med rätt djup och korrekt teknik hela vägen. Då krävs inte så stora vikter. Vill du härma så kommer passet här, dock utan vikter eftersom vi alla är olika. Och ursäkta för min svengelska...

Uppvärmning: rörlighet med pinne 5min + Over head squat med pumpstång 3x10st

Fokusdel:
• Frontsquat med skivstång 3x10st
• Vanliga benböj (stången på axlarna), lite tyngre vikt än i förra övningen 3x8st

Lättare cirkel med kettlebells. 2 varv utan vila - 10 av varje/på varje sida:
• Utfall åt sidan m rotation (lite lättare vikt)
• Sving (tung vikt)
• Windmill (lite lättare vikt)
• Enhandsrodd med boll som stöd (lite lättare vikt)

Magkontrollövningar:
• Sidliggande arm- och benlyft 30sek/sida
• Magtunneln 60sek

Några utförligare förklaringar hinner jag inte med just nu, men fråga gärna om du undrar om någon övning.

Jag glömde också att fota så Ester får illustrera dagens fokusövning:Något program på Barnkanalen med en liten kortkort träningssnutt som testades av dem båda. Ester ligger lite efter dock :)

2 kommentarer:

anneliten sa...

Vilken underbar demonstration av knäböj!

Agence immobilière maroc sa...

Nizza Beitrag