onsdag 20 augusti 2014

Tidsbrist med stora bokstäver

Alltså, jag vet inte om jag helt enkelt har förträngt hur lite tid en (jag) faktiskt har till övers när en jobbar. Jag tyckte ibland, när dagarna gått i ett, under föräldraledigheten att jag hade dåligt med tid. Att jag inte hann något. Bullshit! Jag hade oceaner av tid jämfört med nu!! Innerst inne visste jag såklart det, men en utgår ju liksom mest från den tillvaron en lever i just då. Och jag vet ju också att jag, i alla fall till största delen, har valt det här själv. Det här med att försöka hinna träna mycket och jobba med mitt företag (Löpcoaching online främst.) (Där jag ironiskt nog har som mest att göra just nu när jag börjat jobba igen, men det är till allra största delen bara hundra procent roligt. Jag vill göra mer sådant!) samtidigt som jag jobbar heltid. Jag inser ju att det inte kommer fungera att hålla det här tempot i längden. Att vara igång och knappt ha en lugn stund på hela dagen. Hur roligt det än må vara. Och jag kan bli ganska rädd när jag tänker på att en så stor del av livet bara jobbas bort. Ska det verkligen vara så? Det är alltså väldigt viktigt att en jobbar med något som en tycker att det är värt att lägga så mycket tid på. Fast det kan ju inte alla! Jag inser att jag har det rätt bra ändå... (Även om jag ibland kan känna att jag inte gör särskilt mycket nytta. Att jag istället borde göra något som verkligen gör skillnad.) Det är bland annat sådant här jag funderar över när jag har en stund över innan läggdags.

6 kommentarer:

Familjen skogstokig sa...

Joho! Du gör visst nytta! Du inspirerar och peppar och hjälper ju folk till välmående. Förvisso inte hela mänskligheten, men några.

Sådana jobbkriser har vi väl alla ibland, tiden är ganska utmätt och jobbet tar mängder av tid. Ännu mer så när man är uppe i två barn på förskola och hämtning och lämning och jobb och allt det där. Men det är liksom så det är. Småbarnsåren är grymt intensiva, man får helt enkelt prioritera lite. Kanske gå ner lite i tid på vanliga jobbet till förmån för egna företaget eller föräldraledighet partiellt? Periodisera livet såväl som träningen-¨å gör vi. En period jobbar en av oss mkt, en annan gör den andra det.
Man måste hitta en strategi för att få det att gå ihop för en själv. Lagoma doser ledigt, träning, vila, jobb och familj. Inte glömma partnern heller. Och jag skriver lagoma, för en stor del av svaret ligger just där. Att sänka några av kraven-kanske inte ha perfekt städat, eller lyxiga resor eller trerätters middag varje dag. Eller inte vara duktigast av alla på jobbet. Livet är långt, det kan man vara sen.

Unknown sa...

åh jisses, törs knappt tänka på detta... vill inte, kan inte, orkar inte jobba bort "Hela livet"... ekorrhjulet, livspusslet, osv osv. ta hand om dig!

Anna G sa...

Men, måste du jobba 100%

Jag förstår om du av någon anledning måste (antingen för att det är en typ av jobb som inte funkar på deltid, eller möjligen ekonomiskt), men från en småbarnsförälder till en annan: deltid is da shit!

Bara en sån sak som 90%. Man (i alla fall jag, och många av mina kollegor säger samma sak), hinner ärligt talat göra i princip lika mycket (eftersom man tenderar att kapa en del av slötiden).
Den ekonomiska förlusten är för många ok att ta.
Och det ger lite luft i systemet!

Helt klart min bästa idé nånsin. Både jag och sambon kommer nog jobba 90 % var, så länge som man får...

Mia sa...

Hello topplistefriend. Haha... Jag blev så full i skratt av din kommentar, då jag inte heller har koll på listor i vanliga fall. Om de inte intervjuat mig hade jag nog varit ovetande :)

Och så det här med tid. Det enda jag vet är att den alltid är för kort. Ändå lyckas man ibland (eller ganska ofta) peta in onödiga saker. Dumt.

Kram

Löpning & Livet sa...

Tack för pepp fina ni!

Vår önskan är att vi ska ha råd att båda går ner i tid så småningom. Just nu när en av oss är föräldraledig är det dock ett "måste" att den andre jobbar heltid. Men kanske att det går om något år eller så!

Mia: haha, ja men jag är verkligen lost vad gäller sånt. Och ointresserad. Men det är ju kul att någon gillar en :)

Malin sa...

Börjar bli nervös över det där med tiden (börjar jobba om 1 vecka), vill inte bli stressad o vill inte vara utan Bianca samtidigt som jag vill träna en massa
Har iaf valt att jobba 90%, alltid nåt hoppas jag.