onsdag 13 augusti 2014

Det går inget vidare just nu

Njae. Det går inget vidare för mig och löpningen nu. Och nu är det inte ens så där äckligt varmt längre så det kan jag inte skylla på. Ok att jag kanske inte riktigt vant mig vid att springa med ryggsäck än. Ok att jag kanske inte vant mig vid att jobba, det vill säga gå och stå i princip hela dagarna, än. Ok att jag kanske inte sovit riktigt så många timmar som jag behöver det senaste (men det är just för att jag jobbar och har ytterst lite tid (för att jag prioriterar att träna på en stor del av fritiden...)). Men. Det går inget vidare just nu.

Imorse sprang jag 2x4000m på väg till jobbet. Tanken/målet var marafart med en bra känsla. Men nja. Första intervallen/blocket var riktigt segt och utan rytm och flyt. Visserligen mycket uppför och jag hade glömt ta astmamedicin, men inte gav det någon munter känsla. Snittade 5:02 min/km vilket är alldeles för långsamt för något personligt rekord på marathon.

Ståvilade 2min och passade samtidigt på att andas in Ventoline. Gav mig iväg och hurrade över att det var platt och en del nedför. Visserligen väntade en lång ganska brant backe men känslan var bättre. Bitvis kändes det riktigt bra, men totalt sett tyvärr sämre. Farten var betydligt bättre men känslan var spretig kropp och tunga steg. Snittade 4:52 min/km vilket ju iallafall liknade något. Men tyvärr var ansträngningsgraden lite för hög i förhållande till denna fart. Tråk!1 kommentar:

Daniel sa...

Det är bara att hålla ut. Det lossnar förr eller senare....det gör det alltid!