måndag 18 augusti 2014

Korta intervaller + gym

Igår sprang jag korta intervaller. 8x400m på bana. Det gick sådär. Eller så här; det gick ok och det gick dåligt. Lite av varje ungefär.

Redan på uppjoggen kände jag att de amerikanska pannkakor jag ätit någon dryg timme innan inte tyckte om att springa. Men det struntade jag i. Jag brukar inte vara så känslig för att äta nära inpå passet, men tydligen igår. Fast när jag tänker efter var det kanske inte dessa, utan något annat jag ätit under dagen som inte gillade spring, för det var ju mer tarmarna än magsäcken som knorrade. Hur som helst struntade jag i detta och följde min plan. Kom fram till banan och körde 3 stegringslopp innan jag körde igång. Första kändes ganska lätt. Kanske fegade jag lite. 1:32. Andra kändes mer som det "ska" och hamnade på 1:30. Sedan fortsatte jag springa på tider därikring och efter 5st funderade jag på att avsluta då det började bli jobbigt att springa med protesterande tarmar. Men jag fortsatte och den sjunde intervallen gick på 1:33. Blev lite sur och körde på lite mer under den åttonde och sista. Tog lite slut men lyckades ändå flåsa mig till 1:29. Nu sa dock magen upp sig och nedjoggen fick bli kort.

Om jag bortser från magkrånglet så gav passet både positiva och negativa besked. Positivt var att det ändå kändes helt ok. Negativt var att jag hade dålig koll på hur snabbt jag kunde springa och det blev lite ojämnt tempo samt att det inte gick så fort som jag önskat. Med tanke på hur det känts och gått den senaste tiden så var detta ändå bättre, men några höjdartider blev det inte och jag är en bra bit ifrån där jag en gång varit. men det är väl bara att kämpa på antar jag.

Idag är jag ledig eftersom jag jobbar på lördag. Så nu på förmiddagen har jag och barnen varit på gymmet. För deras del var det ganska exakt två månader sedan sist så det var glada miner när vi kom dit. För min del var det skönt att slippa att stressträna som jag måste göra när jag kör innan jobbet (Jag måste väl i och för sig inte, men jag prioriterar att stanna hemma så länge som möjligt om morgnarna och då blir det ofta stressigt.). Ben och bål fick sig en genomkörare och förmodligen kommer morgondagens långpass att springas med träningsvärk.

2 kommentarer:

Unknown sa...

pannkaka är en av de rätter som funkar riktigt dåligt innan löpning tycker jag... vet inte varför, det är väl allt mjöl kanske, blir som en klump i magen!

Lisa sa...

Bra gjort att springa intervaller tycker jag! Själv är jag sjukt omotiverad till kvalitet just nu. Tänkte förresten fråga om gemensamt långpass på lördag men nu ser jag att du jobbar. Synd. Får bli en annan gång!