lördag 2 augusti 2014

Dagarna som gick

Så vips hade ytterligare en hög med dagar passerat. Dagar som betyder slutet på en era. Mina sista dagar som föräldraledig. Om jag tycker det ska bli roligt att inte få vara ledig något mer längre sammanhängande förän om sisådär ett år och nästa sommars semester? Nja. Jovisst att det är vardagen för de allra allra flesta och jovisst att jobbet är rätt kul, men ändå. Det är lyxigt att vara ledig.

Tränat lite har jag. Absolut inte supermycket men något varje dag sedan sist. Styrka i tisdags och tidernas jobbigaste intervallstege i onsdags. Yoga i torsdags och morgonjogg igår. Men det där intervallpasset alltså. På pappret inte så fasligt, i verklighetens nära trettio grader, visserligen med lite moln men med hög luftfuktighet - nära döden. De två första gick riktigt kasst, de fyra sista något bättre. Eller ungefär som väntat. 2x2000 + 2x1000 + 2x500. Tips.Igår kväll lämnade vi barnen hos min syster och hennes man och gick ut och åt middag. Det var ju ganska exakt ett år sedan sist vad jag minns. Det var gott men inget extra. Tycker överlag det vegetariska inte är särskilt fancy och detta var inget undantag. Gott och ok mättande dock. Ett glas rosé blev det också. Och en sommarpromenad längs vattnet.

På måndag börjar verkligheten igen. Transportlöpning och en mer uppstyrd tillvaro. En del av mig ser fram emot det, en annan vill inte. Men det är ju ett faktum och det kommer bli bra.

2 kommentarer:

Karin FitnessochHälsa sa...

Tänk att dn föräldraledighet kan gå så snabbt. Det tyckte i alla fall när min förra tog slut. Men som du skriver brukar det ju fungera bra att börja jobba igen. Även om att vara ledig är det bästa!

Anna (orka mera) sa...

Det är alltid lite blandande känslor när långa ledigheter börjar ta slut. Själv hade jag lätt kunnat vara ledig alltid om jag fick. Det finns så mycket roligt att fylla dagarna med. Tyvärr blir inte spargrisen lika full av att gå ledig hela dagarna...