Vispa 2 äggulor och 0,5dl socker poröst. Vispa 2 äggvitor till ett hårt skum i en annan bunke. Vispa 2dl grädde ganska hårt i en tredje bunke. Hacka lite mörk choklad samt plocka fram något kryddmått vaniljpulver. Blanda allt försiktigt och häll i formar eller en bytta. Frys några timmar. Ät!
fredag 26 juni 2015
Hemgjord glass
Varför har jag inte gjort egen glass tidigare? Eller alltså, jag har gjort isglass, smoothieglass och bananglass många gånger. Men inte riktig. Jag trodde nog att det var svårt. Det är det inte!
Vispa 2 äggulor och 0,5dl socker poröst. Vispa 2 äggvitor till ett hårt skum i en annan bunke. Vispa 2dl grädde ganska hårt i en tredje bunke. Hacka lite mörk choklad samt plocka fram något kryddmått vaniljpulver. Blanda allt försiktigt och häll i formar eller en bytta. Frys några timmar. Ät!
Vispa 2 äggulor och 0,5dl socker poröst. Vispa 2 äggvitor till ett hårt skum i en annan bunke. Vispa 2dl grädde ganska hårt i en tredje bunke. Hacka lite mörk choklad samt plocka fram något kryddmått vaniljpulver. Blanda allt försiktigt och häll i formar eller en bytta. Frys några timmar. Ät!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag trodde man var tvungen att röra under tiden glassen fryser (typ glassmaskin) för att det inte ska bli stenhårt :-)
Jag kan verkligen rekommendera gelato, italiensk glass, med kondenserad mjölk mm
Skicka en kommentar