lördag 25 april 2015

Womens Health Half Marathon

Det gick ok trots allt. Det var lite tungandat men benen funkade i alla fall ok och jag kunde trycka på lite mer än jag lyckats med på träning den senaste tiden. Bra så.Vi var fyra stycken från jobbet som sprang för New Balance. Helkittade med skor och kläder. Efter mycket velande bestämde jag mig för shorts och t-shirt vilket visade sig vara rätt. Jag frös i början och när det blåste som mest kyldes jag ner, något men i övrigt var det perfekt. Kom ihåg det nu.

Jag tog det lite lugnt i början när de flesta rusade och jobbade mig successivt in i loppet allt eftersom jag blev varm. Någon tid till ordentlig uppvärmning fanns nämligen inte på grund av kaos väskinlämningen. Sjukt lång kö och till slut fick vi lämna våra väskor till vår bästa kollega Björn som lämnade in dem åt oss. Det var tur, annars hade vi missat starten...Första biten som gick på Östermalm var rätt tråkigt men sedan väntade två varv runt Djurgården. Till skillnad mot alla andra lopp som går där ute sprang vi nu motsols (och lite andra vägar), skönt med variation. Jag gillar ju inte så värst att springa på Djurgården men idag kändes det ok. Småkuperat men fint. Dock ett parti på löst grus vilket slet en del.

Första varvet kändes "lätt", milen passerades på strax över 46min, men ganska snart in på andra varvet började det gå tyngre. Det var glest med löpare och jag hamnade ofta ensam med en stor lucka fram till nästa klunga vilket jag tycker är mentalt jobbigt. Men till slut passerade jag ändå 20km och kunde börja spurta. Hamnade i en liten duell med annan löpare med gick vinnande ut ur striden och hann i mål innan den officiella klockan slog om till 1:40. 1:39:52 blev den officiella tiden. Gapet ner till perstider krymper.

6 kommentarer:

Karin - FitnessochHälsa sa...

Grattis till en bra insats!!!

Träningsblogga - Ida sa...

Jäklar så snabb! Grymt jobb!

Ousa sa...

Grattis och kul att de går åt rätt håll med de tider du söker :)

Anonym sa...

Grattis! Riktigt bra gjort. Att närmar sig PB är ju en grym känsla. :-)

Kram M

Kicki (Kickiricki) sa...

Grattis! Grymt bra jobbat!!!!

Lisa sa...

Grattis! Jättebra sprunget ju!