torsdag 24 juli 2014

Det är för varmt för mig nu

Helst skulle jag lägga mig i ett kylrum, eller åtminstone parkera mig i en sjö. Men det funkar inte riktigt. Så jag stretar på. Springer endast lägga och ganska korta turer. Gymmade lite halvhjärtat igår.Men en ska ju inte klaga. Dock skulle det onekligen kännas som en befrielse om det kunde komma en riktig störtskur och rensa luften lite.

5 kommentarer:

Malin - Lite längre sa...

Håller HELT med! Lagom är bäst :-)

Anonym sa...

Hej!
en fråga till någon som fortsatt springa (och träna annat) under sina graviditeter: hur tänkte du kring puls och "flås"/ansträngningsgrad? Jag är egentligen i ganska bra form (brukar träna 4, ibland 5, ggr i veckan) men är nu gravid i v. 6. Har googlat som en tok och får typ fram träna om det känns bra, lyssna på kroppen, ta det litet lugnare och träna inte hårdare än att du kan prata utan att flåsa. Det sista är krångligt för mig - för jag flåsar ju asmycket pga den ökade blodmängden! jag tar det lugnare än vanligt men visst flåsar jag bitvis rejält - även då jag ligger i 6-6:30-tempo (någon vecka innan jag blev gravid sprang jag milen på strax under 48 min så det är väl där min "icke-gravid-form" är). Himla skitråd. Men iaf - tänkte som sagt höra om du skulle ha tid/möjlighet/lust att säga något om hur du tänkte kring det? Det kanske redan finns ett inlägg kring det som jag missat? Kram på dig!

Unknown sa...

ja det är sjukt jobbigt, kan det inte bli svalt typ NUUUUU!???

Löpning & Livet sa...

Anonym: Hej! Jag fokuserade inte så mycket på pulsen eftersom den ändå uppför sig lite hur som helst under en graviditet. Däremot ansträngningsgrad och att se till att inte jobba med mjölksyra i musklerna någon längre stund. Mot slutet av graviditeten får en ju nästan mjölksyra av att gå i en trappa, så att helt undvika är ju svårt :)

Alla rekommendationer och restriktioner om träning under graviditet, förutom just den om mjölksyra, riktar sig till mamman. Man vet dock inte ritkigt hur barnet reagerar på höga mjölksyranivåer under längre tid (kanske händer inget alls) därav rekommendationen kring puls/ansträngningsgrad.

Anonym sa...

Hej igen! Tack så mycket för ditt svar - det uppskattar jag verkligen!!